Der er endnu 7000 mænd som ikke har bøjet sig for Baal …..

I 1. kongebog 19 læser vi om profeten Elias, der er på flugt for Jesabel. Elias har lige haft det store opgør med baalspræsterne på Karmels bjerg. Han er på vild flugt og frygter for sit liv.

Det kan se mærkeligt ud at flugt er det næste, der sker ovenpå en sådan manifestation af Guds kraft. Elias var et menneske og reagerede menneskeligt. Uanset hvor store ting, vi har oplevet med Gud er det ingen garanti for, vi ikke kommer til at opleve frygt og tager flugten.

Men Gud møder Elias lige der, hvor han føler sig allermest alene, forfulgt, forladt og overgivet til omstændighederne. Gud sørger for Elias får både hvile, vand og mad. Dernæst lader han Elias mærke hans omsorg for ham.

Da det var på plads blev Elias sendt af sted på en opgave med opmuntringen at han ikke var alene tilbage om at stå for Herren, nej, der var 7000 mænd, der ikke havde bøjet sig for Baal.

Fjendens strategi er at fylde dig med uro og frygt og gøre dig handlingslammet. Måske bilder han dig ind at du også hellere må flygte fra fællesskabet.

Når du billedligt talt flygter ud i ensomhedens ørken så vend dig til Gud, der har hele perspektivet på din situation.

Gud har omsorg for hele dig: din krop, din sjæl og din ånd. Han vil møde dig, opmuntre dig, styrke dig og bruge dig i tjenesten for ham. Gud vil lede dig til mennesker, der vil stå sammen med dig i dine kampe.

Elias omtales i Nye Testamente som en troshelt, der var et menneske under sammen kår som vi. Vi kan trygt lære af Elias at Gud ALDRIG overgiver eller forlader os uanset omstændighederne.

Du er velkommen til at deltage i bøn og delvis faste fra den 18-20 september på Lykkeskær Bedehus.

Lis Christensen