Velsignelsen 
(efter Bibelen på Hverdagsdansk 4. Mos. 6:24-26)

Herren velsigne og bevare dig.

Det betyder i al sin enkelthed at Herren taler godt til dig. Hans tanker er fred ikke ulykke, men fremtid og håb. Han passer godt på dig og sørger for dig. Dansk ordbog forklarer det med ”at berige nogen med noget” Gud beriger dit liv på en måde, du ikke selv er i stand til.

Herren våge over dig og være dig nådig.

Han ser dig fuldstændig, som du er. Han ser efter dig, ligesom som kærlige og omsorgsfulde forældre ser efter det lille barn og ikke overlader noget til tilfældighederne i et ubevogtet øjeblik.

Selv om vi er syndige alene fordi vi er mennesker, så tilregnes synden ikke på grund af Kristi kors. Han tilregner dig ikke synd. Derfor er du ikke forvist fra Ham.

Herren være dig nær og give dig fred.

Det er ikke en fjern og ligeglad Gud men en nærværende og medlevende Far, der interesseret følger med i sit barns liv. Der er hele tiden adgang til kommunikation med Ham.

Da jeg var 15 år døde min far og jeg var i sorg. En moster havde lært mig ”Fadervor” og den bad jeg, da jeg ikke vidste, hvad jeg ellers skulle gøre. En dyb fred kom ind over mig. Det havde jeg ikke oplevet før.

Da jeg 2 år senere tog imod Jesus, kom den samme fred igen. ”Fred, som kan bevare, fred, som overgår alle hjertets tanker jeg hos Jesus får”

Tag imod velsignelsen.

Mvh Lis Christensen