Omvendelse bringer glæde…

”De, der havde omvendt sig ved deres forkyndelse, blev fyldt af glæde og af Helligånd.” ApG 13,52

Her er der en klar adskillelse af mennesker, der have hørt samme forkyndelse af Paulus og Barnabas. Jøderne blev vrede og hedningene glade. Modstanden kom fra tilhængere af det religiøse system og glæden kom til dem, der tog imod evangeliet.

For en tid siden talte jeg med en mand, der lyttede til forkyndelsen på et gademøde. Hans reaktion var: I taler for meget om Jesus, det er jo Gud, der er vigtigst.

Forkyndelse kan pille ved vore trygge forståelse af os selv og verden omkring os. Hvad gør vi så?

Nogle bliver vrede og man siger at sandheden er ilde hørt. Andre tager forkyndelsen til sig og lader den arbejde i hjertet.

Ånden fortæller os sandheden om os selv; at vi er højt elskede af Gud, og når vi har brug for at ændre sindelag, at omvende os.

Helligånden er konkret, når han peger på et punkt, hvor vi gjorde fejl og behøver at omvende os. Det er aldrig en generel: du er heller ikke god nok.

Vi bliver overbevist om at omvendelse er påkrævet og selv om det er smertefuldt at erkende, at jeg fejlede og måske gjorde en anden ondt, så kommer glæden.

”Lykkelig er den, hvis skyld er tilgivet, hvis synd er ude af verden! Lykkeligt er det menneske, hvis synderegister er bekendt og slettet ud af Gud og som ikke forstiller sig overfor ham” Sl. 32:1-2

Ses vi på sommerstævnet den 11-14. august?

Lis Christensen