Bevar jer selv i Guds kærlighed indtil Kristi komme.

Samson var en mand i Israel med stor fysisk styrke . Han spillede med sine kræfter og folk havde respekt og frygt for ham. Men en dag ville filistrene have hemmeligheden at vide for hans styrke, og helst ville de have ham afvejen. De hyrede en smuk kvinde til at udfritte ham. Hun lavede god mad til ham tillige med skænkede hun vin op til ham og han nød måltidet og blev træt og lagde sit hoved i Dalilas skød. Nu var Samson et let bytte. Vejen til mandens hjerte går igennem hans mave, siges det. Det lykkedes efter flere forsøg at udfritte Samson . De første par gange løj han om sin styrke, men tredje gang kunne han ikke holde sig i skindet mere. Filistrene sprang over ham og stak hans øjne ud. Frygtelig frygtelig. Dog formåede Samson dog et pay-back og styrtede en stor bygning sammen, så han tog mange med sig i døden.

Hvordan bevarer vi vores styrke i Herren?

Fjenden går rundt som en brølende løve og søger hvem han kan opsluge. Andre gange komme han som en lysets engel, for at vi ikke skal opdage det straks.

Slangen i paradis satte spørgsmål ved det som Gud havde sagt. Det var meget enkelt det som Adam og Eva skulle adlyde. Men de blev fristede og det fik store konsekvenser.

Fjenden kommer også til os i dag , og hver dag hvor vi må tage ham i opløbet.

Dine anslag er mig ikke ubekendte, siger Jesus til satan, da satan endda ville friste Jesus.

Slut en pagt med dit hjerte og dine øjne om ikke at gå på kompromis og bevar dig selv i Guds kærlighed, så har fjenden ingen ret til dig.

Glædelig jul og et velsignet nytår til jer alle sammen.
Mvh Birgitte Nissen