Har du trukket håndbremsen?

En eftermiddag parkerede jeg bilen ved min arbejdsplads og glemte at trække håndbremsen. Det opdagede jeg, da jeg senere så ud ad vinduet og opdagede at bilen var trillet stille og roligt frem og nu holdt på tværs af vejen.

Det billede så jeg for mig ved læsningen af Heb.2:1 ”Derfor skal vi virkelig holde fast ved det budskab, vi har hørt, så vi ikke glider bort fra det.”

Det er når noget glider stille og roligt at det kan ske, uden man lægger mærke til det. Vi kan bevæge os væk fra det centrale i troen til at lægge mærke til og vægte ydre ting højt – og så er vi måske i gang med at regne ydre ting for mere væsentlige.

Troen på Kristus skal være centrum… måden, det gøres på er meget forskellig. Alligevel har de forskelle skabt skel og mure mellem kristne. Det er helt enkelt nemmere at forholde sig til ydre ting.

Rammen kan skabe en tryghed som bliver vigtigere end indholdet. Det er en af fjendens strategier til få os til at glide væk fra det egentlige.

Når rammen får lov at dominere over indholdet skyldes det at vi er gledet væk og er begyndt at tilpasse os omgivelserne for at være acceptable for omverden.

Vi skal, billedligt talt, trække håndbremsen for at ikke at tilpasse os verden men lade os fyldes og ledes af Ånden. Kristus vil fylde alt i alle.

Venlig hilsen

Lis Christensen