Landflygtighed

Denne morgen læser jeg om Kain og Abels brændoffer til Gud. Kains offer ville ikke stige opad, kun Abels offer tog Gud imod. Kain havde noget ondt inde i sig, som ofte gik ud over sin bror.., Han puffede til ham og drillede ham ofte. Og en dag var de ude i marken, og de begyndte at slås. Kain kastede en stor sten i hovedet på Abel , og han faldt om og døde.

Gud så det og talte til Kain og sagde at nu måtte han gå væk hjemme fra og leve i landflygtighed.

Kains ondskab styrrede hans liv.

Vi har alle sammen onde ting inde i os, af en eller anden slags. Og vi må hver dag rense ud i det , og ”dyppe” vort liv i Guds lys.  Guds ord er Guds lys i vores liv.

I bibelen står der ; At dit ord Herre er en lygte for min fod , og et lys på min sti.

Derfor må vi være sammen med det ord hver dag, samt med mennesker, som også læser og følger det ord , som står i bibelen.

Hvis ikke vi gør noget ved det som ”dræber ” i vores liv, så må vi gå i landflygtighed. Vi må gå væk fra gode relationer, skilsmisse, vandre fra den ene menighed til den anden osv.

Hvad kan være dræbende i vores liv?

Jalousi, løgnehistorier/bagtalelse/sladder, selvforkastelse, hovmod, stolthed….utilgivelighed osv. Disse ting dræber os selv og andre.

Salmisten, David siger det sådan : Rens ud i mine tanker, og forny du min ånd. Kast mig ikke bort fra dit ansigt , tag ikke Helligånden fra mig, se om jeg er på smertens vej  og led mig på evighedsvej. Det var en bøn fra Davids hjerte efter at han havde været ledt i fristelse med naboens datter.

David angrede sin synd, og vendte om. Han bøjede sig for Gud og bad om tilgivelse. Og han fik det.

Havde Kain gjort det samme , så havde han også fået tilgivelse, og havde ikke været nød til at leve resten af sit liv i landflygtighed.

 

Kom til Lykkeskær bedehus og lad os sammen ransage os og bede Gud og hinanden  om nåde.

Ha en god uge derude.   
Mvh Birgitte Nissen