10 dag : Himlens port

1 Mos 28,16-17: “Da Jakob vågnede, sagde han: »Herren er i sandhed på dette sted, og jeg vidste det ikke!« Og han blev grebet af frygt og sagde: »Hvor er dette sted frygtindgydende! Det er jo selve Guds hus, det er himlens port!«”

Da Jakob kom til stedet Betel (før det havde fået sit navn), fik han en drøm og en meget stærk oplevelse af Guds nærvær på dette sted. Det var grunden til, at han kaldte stedet for Betel, hvilket betyder Guds hus. Mange år senere sendte Gud Jakob tilbage til Betel for at lave et altar til Gud (1 Mos 35). Det var Gud selv, der valgte stedet, og Jakob blev faktisk overrasket over, hvor nærværende himlen var på dette sted. “Det er jo selve Guds hus, det er himlens port!”

Som medtjenere ved Pottemagerens Hus drømmer vi om, at Gud på samme måde skal udvælge vores sted til at fungere som “Guds hus” og som en “port til himlen”. Og når vi ser på alle de mange fantastiske ting, som han allerede har gjort på dette sted, så bliver det let for os at tro, at Pottemagerens Hus allerede er Hans udvalgte hus. Lad os sammen mindes nogle af de ting, som Gud har gjort på dette sted.

Stedets trofaste sekretær igennem mange år, Else Käs, var i rullestol, da hun ankom til stedet. Under lovsangen til et møde forsvandt hendes smerter og hun opdagede, at hun kunne rejse sig og gå.

Stedets nuværende køkkenleder, Laila, blev døbt sammen med hendes mand ved vores sommerstævne i år. Hun havde voldsomme, kroniske smerter i ryggen, som selv den stærkeste medicin ikke kunne afhjælpe særlig meget. Men efter dåben har smerterne været væk! Selv efter hun pressede sig selv med 4 dages hårdt arbejde forud for vores oktober stævne, mærkede hun kun almindelig muskeltræthed i ryggen. Derudover har hendes psoriasis forsvundet gradvis fra hendes krop efter dåben.

Personligt har jeg flere gange oplevet, at Gud netop taler ting til mig på Pottemagerens Hus, som har afgørende indflydelse på min tjeneste. Hvis jeg skal være ærlig, så ved jeg ikke, om jeg fortsat havde været virksom i min tjeneste for Danmark, hvis ikke Gud havde gjort og talt de ting, som han har formidlet til mig på Pottemagerens Hus.

Jeg havde en ven med på stedet til et stævne, hvor han oplevede en sådan hvile og fred, at dagligdagens problemer forsvandt. Han holdt op med at ryge … og mærkede ingen abstinenser overhovedet.

Min egen datter, som har en særlig evne til at mærke åndelige ting, bemærkede gentagne gange ved hendes første besøg på stedet: “Hvor er det godt at være her.” Hun mærkede en overnaturlig fred.

Hvis du har lyst, kan du knytte dit eget personlige vidnesbyrd til ved at besvare mailen eller ved at skrive en kommentar på facebook.