Du er ikke alene

Elias var en profet i GT.

Han vandrede ofte ensom rundt og han hjalp bl.a. en fattig kvinde med at bede for hendes søn. Han havde en styrkeprøve på Karmel, hvor Elias ville demonstrere Den levende Gud – kontra afguden Baal. Gud viser sin magt og folket falder på deres ansigt og ser for deres egne øjne, at Gud er almægtig. Nogle af Baals præster bliver dræbt, og nogle bliver meget vrede på Elias, fordi Gud var med ham. Han bliver nød til at flygte, og vandrer sulten omkring. Men Guds engel sørger for, at han får noget at spise. Elias havde ellers givet op og syntes, at han havde gjort sit. Skulle han nu yderligere vandre alene rundt i bjergene, og være hadet og forfulgt. Det var ved at blive ham for meget. Han havde opgivet.

Men Gud så til ham i sin nåde og omsorg, fordi Elias stod foran Guds ansigt, og kæmpede kampen. Guds engel kom og mættede ham, og han gik styrket videre i 40 dage. Tænk en lang faste. En gode besked gav Gud ham: Der er en rest på 7000 mennesker tilbage, som ikke har bøjet knæ for Baal. Da fik Elias nyt mod.

I Danmark tror jeg også på at der er en rest, som ikke har bøjet knæ for verdens afguder, men frygter Herren den almægtige. Og som venter Hans snarlige komme. Lad os stå op og gå Ham i møde. Giv ikke op.

Du er ikke alene, der er også et menneske, et fællesskab som vil være der for dig, at du kan få nyt mod.

Ha en god uge derude.

Vi mødes måske på Lykkeskær Bedehus denne weekend d. 25-27 marts.