Vision for nyt tag: 200 giver 2000 kr.

Det kommer nok ikke bag på nogen, at gamle bygninger nogle gange har brug for at få skiftet tag. Og hvis man bliver ved med at udsætte udskiftningen på et tag, der virkelig trænger til det, kan det hurtigt medføre en langt større udgift. Det er den situation, som Lykkeskær Bedehus står i nu. Bestyrelsen satte allerede en indsamling i gang ved vores sommerstævne i 2021, men tiden frem til sommerstævnet 2022 gav kun 25-30 tusind, og hvis vi fortsætter med at samle penge ind i dette tempo, vil det tage os 10-12 år at få de 400.000 kr., som vi har brug for. 

Her kan I se et billede af taget, hvor der er opstået et hul. Vi har fået lappet hullet lidt, men det er kun en midlertidig løsning og det haster derfor med at få taget skiftet. Og nej, det er ikke meningen, at man skal kunne se sin vejrhane indefra. 

Stedets nuværende økonomi med voksende udgifter og svingende indtægter er en fordel på et enkelt område. For der er to ting, som vi kan udelukke med det samme. 1) Vi kan ikke låne penge til taget af bankerne. Og 2) Vi vil ikke kunne finde de ekstra penge i den almindelige drift. Derfor står vi i en situation, hvor vi har brug en lang række ekstra ordinære gaver til at dække den ekstra udgift. 

Som bestyrelse har vi drøftet situationen mange gange og bedt meget over det … og vi oplever, at Gud har givet os en vision for indsamlingen, som også blev lanceret på årets sommerstævne (dvs 2022).

Vi har kaldt visionen: “200 giver 2000 kr.”.

Da vi lancerede visionen og selve indsamlingen ved vores sommerstævne, kom der hurtigt over 30.000 kr. ind, samt en masse opmuntrende ord om, at man oplevede, at Gud var med i dette, og en del forskellige mennesker gav udtryk for, at de ville være med. En kvinde, som hørte, at vi skulle have en indsamling, men som ikke kunne være der på selve aftenen, hvor vi lancerede visionen, overvejede først at give 1000 kr., men bad lidt mere og oplevede Guds tydelige ledelse til at give netop 2000 kr. (uden at hun havde hørt om visionen med 200, der giver 2000 kr.). Det var selvfølgelig en skøn opmuntring for os som ledelse. 

Visionen indeholder også en gulerød for alle, som vil være med – fordi vi ønsker, at denne indsamling skal være noget særligt. Derfor vil vi lave en fysisk andagtsbog med 30 af Peter Tinggaards bedste andagter, som han har skrevet til bevægelsen “Faste for Danmark”. Alle, som giver en gave på mindst 1000 kr. til denne indsamling, vil få en af disse andagtsbøger, og det vil ikke være muligt at få denne bog på anden vis. Med andre ord, vil den ikke kunne købes noget sted og den vil kun blive givet til dem, der deltager i indsamlingen med mindst 1000 kr. 
Bogen forventes at være klar inden årsskiftet, hvilket også er målet for hele indsamlingen. For vi arbejder frem imod at have alle 400.000 kr. inden udgangen af 2022. 

Men hvordan kan jeg/vi være med: 

Du/I kan enten overføre pengene via mobilepay (41729 – vores forening hedder “Vægterne”), hvor du skriver “tag projekt”. Skriv også dit CPR nr., så vi kan give dig fradrag for gaven, hvis du er interesseret i dette. Du kan også give gave via vores konto i Spar Nord Bank Reg. 9277 Konto 4582 296 303. Skriv “tag projekt” – og evt. CPR nr. (for fradrag). 

Ps: Du er meget velkommen til at dele visionen med andre, så flere kan være med 🙂

Du/I kan læse mere om, hvordan du kan støtte Lykkeskær Bedehus HER.